Fairtrade keramiek: een ontwerp van Piet Hein Eek via fonQ

Ken je dat? Je stuit op een pracht van een vaas/bijzettafel/stoel, wordt verliefd maar stelt je aankoop - om welke reden dan ook - uit. Het item raakt in de vergetelheid, er is immers zoveel moois, maar enige tijd later kom je ’t toch weer tegen en ben je opnieuw verkocht. Het gebeurde mij met deze keramieken designvaas, een ontwerp van Piet Hein Eek. Vorige week haalde ik ‘m eindelijk in huis.

Hij is zwaar en groter dan het ontwerp in eerste instantie lijkt - dit exemplaar met zwarte kraanvogels. Leverbaar in twee grootten (S en L) en gemaakt door Vietnamese pottenbakkers die er zelf een eerlijke prijs voor krijgen. Fairtrade dus. 

De vaas - een van de velen uit de collectie van fonQ - is deels behandeld met vernis wat ‘m een mooie glanslaag geeft. De vogels op de vaas lijken er met een zwarte pen op getekend te zijn. In dit ontwerp worden modern design en vakmanschap met elkaar verweven. Eek noemde de samenwerking met de Vietnamese makers een ‘mooie ervaring.’

Pronkstuk
Ik bestelde mijn vaas bij fonQ.nl. Het aardewerk is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen: met een rode rand, blauw bamboe of - mijn keuze - de vogels. Ik heb de vaas als pronkstuk op mijn eettafel gezet met witte kersenbloesem erin, maar ook zonder bloemen of takken blijft het een pareltje. 

Winnen?
In samenwerking met fonQ mag ik een van mijn lezers/volgers een zelfde vaas cadeau doen. Hoe leuk is dat? Meedoen is simpel:

1. Volg @fonQ en @sevencouches op Instagram;
2. Laat een reactie achter onder dit blog met je IG-naam.

That’s it! Meedoen kan tot 26 januari, de winnaar of winnares wordt de dag erna bekendgemaakt. Succes!