Feestje voor de babykamer: hippe ledikantlakens van Humm

Het leven van (groot)ouders en verzorgers een klein beetje makkelijker maken - dat is de missie van Laura en Marjolein. Het duo bedacht Humm: een merk dat biologische lakens en dekens met hippe dessins en frisse kleurtjes ontwerpt. Wat het bedtextiel uniek gemaakt? Het gebruik van een naaitechniek waardoor het laken niet meer los kan raken. Klinkt ideaal - en dat is het ook.

Met de zogenoemde snuggle-up hopen de drijvende krachten achter Humm het slaapcomfort van de baby en daarmee de nachtrust van de ouders te verbeteren. Wellicht herkenbaar als je een kleintje hebt: een laken dat continue los raakt of het bedje dat telkens opnieuw opgemaakt moet worden. Ik behoor nog niet tot de ervaringsdeskundigen, maar het lijkt me een frustrerend tafereel. Om dat voor te zijn besloot ik een laken van Humm te bestellen en alvast uit te proberen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Kleine oplage
Ik voor voor ledikantlaken Confetti met roze, gele en mintgroene stipjes en een zachtroze band. De print wordt handmatig op het katoen gedrukt met een zeefdruktechniek. Van elk design wordt een beperkte oplage gemaakt, waardoor je baby weg kan dromen onder een exclusief stukje stof. Like! Het laken is 130 x 130 cm en is voorzien van de eerder beschreven matrasbuidel. Opvallend: het katoen is super zacht. Niet alleen een feestje om te zien, maar ook om onder te kruipen.

Testen
Het vergde me enige oefening om het snuggle-up systeem onder de knie te krijgen en het bedje mooi strak op te maken. Maar: oefening baart kunst - ook hier. De buidel vouw je over het uiteinde van het matras, net als een hoeslaken. De flappen die aan de zijkant overblijven vouw je naar binnen (dus onder het matras - zie foto hieronder). Je baby kan het laken dus onmogelijk lostrappen. Altijd warme voetjes dus! De bovenkant van het laken sla je om zodat de print zichtbaar is. Het stuk dat je omslaat is afhankelijk van de lengte van je kleine. 

Wieg of ledikant?
Naast de ledikantlakens maakt Humm ook lakens en dekens voor in de wieg. Mijn eigen voorkeur ging naar een ledikantlaken omdat ons ukkie daar langer in kan liggen en het laken daarmee langer gebruikt kan worden.

Ben benieuwd naar mijn ervaringen in de praktijk - die zal ik later dit jaar ongetwijfeld met jullie delen. Wat mij betreft zijn de lakens van Humm nu al een aanrader!

Ben jij al bekend met de producten van Humm?