Van basic wit naar luxueus grijs: nieuwe bankhoes

In juni kondigde ik aan op zoek te gaan naar een nieuwe hoes voor mijn Ikea-bank. Oud is mijn zetel allerminst, maar de witte stof leverde toch wat extra werk op. Tweewekelijkse wasbeurten, oneindig veel (zichtbare) kattenharen… Ik deelde de stofstaaltjes die ik bij het bedrijf had aangevraagd in deze blogpost. Vorige week mocht ik mijn bestelling in ontvangst nemen. Spannend! 

Comfort Works is een bedrijf dat bankhoezen maakt voor onder andere Ikea-banken. Ook oudere modellen! Heel fijn, want als je enkel een kapotte hoes of bevlekt kussen hebt hoef je niet direct een compleet nieuwe bank aan te schaffen. Comfort Works werkt met stoffen in verschillende prijsklassen en geeft aan welke stoffen geschikt zijn voor huishoudens met huisdieren en/of kinderen. Ik koos voor de kleur Steel uit de Shire-lijn. Deze stof bestaat voor 30 procent uit wol en de overige 70 procent is polyester.

Makkelijk wisselen
Het grote voordeel van de Norsborg-bank is dat de hoezen vrij makkelijk te verwisselen zijn. Bij het openen van mijn pakketje werd duidelijk dat ik de juiste keuze had gemaakt: de stof is prachtig, oogt chique en voelt super zacht.

De hoezen van Comfort Works zijn exact hetzelfde als die van Ikea, dus ook de vakken bij de leuningen - zo kenmerkend voor de Norsborg - zijn aanwezig. Heb je bijzondere wensen voor je bank, dan kun je de bankhoes zelfs personaliseren. Like!

Nieuwe poten
Naast de bankhoes bestelde ik ook nieuwe poten, model Jager. Ik koos voor lagere poten zodat mijn katten er niet meer onder kunnen. Scheelt naar verwachting een hoop schade aan de stof: het tweetal maakte er een sport van zich over de volledige lengte van de bank heen en weer te slepen. Dat gaat nu gelukkig niet meer. Ik ben erg blij met het resultaat, de nieuwe hoes geeft de zithoek een compleet andere uitstraling. En ben ik 'm zat, dan haal ik de witte hoes weer van zolder. Ideaal, toch? Wat vind jij van het resultaat?