(Wederom) last van nesteldrang: late night restyling woonkamer

Op wat accessoires na is er de laatste maanden weinig veranderd in mijn woonkamer. De opstelling bleek prima, de boel oogde in balans en bracht rust. Gisteravond niet meer; het moest opeens anders. Nu - niet morgen. Tegen elven haalde ik de lijsten van de wand en maakte een verzamelplaats van de eettafel. Een zonnesteek, dacht mijn metgezel. Nesteldrang, wist ik.

Veel van mijn volgers en lezers zal het niet ontgaan zijn dat ik inmiddels zes maanden zwanger ben en een nest moet bouwen. Althans, zo voelt het. 

Wéér een project
De afgelopen weken stonden volledig in het teken van de tuinrenovatie. Het einde is in zicht - maar dat betekent niet dat het daarna klaar is met nestelen en veranderen. De belangrijkste reden voor mijn plotselinge drang gisteravond zat ‘m in de komst van mijn nieuwe hangstoel en box voor onze baby. Nu ik weer verder kijk dan enkel de tuininrichting, beviel de woonkamer me plots niet meer. Aan de slag dus.

Hangen naast de haard
De indeling is in grote lijnen hetzelfde gebleven. De posterwand achter de eettafel verdween, evenals de oude deur achter de bank. Ik heb mijn Tomado boekenrekjes afgestoft en een nieuw plekje gegeven met veel glaswerk en witte items.

De oude deur vormt tezamen met mijn hangstoel een nieuw zitje naast de open haard. Mijn apothekerskast richtte ik opnieuw in en de ruimte achter de bank is opgeleukt met een plank waarop enkel witte lijsten pronken. Benieuwd waar de box een plekje heeft gekregen en of de posterwand terug is gekomen? Binnenkort zie je de rest van de foto’s in deel 2.

Wat vind je van het resultaat?