Bloggersevent: open huis bij merken Zuiver en Dutchbone

Enigszins verborgen in het idyllische Westzaan ligt de gedeelde showroom van Zuiver en Dutchbone - twee topmerken van Nederlandse bodem. Gisteravond presenteerden beide bedrijven hun nieuwe collectie ten overstaande van klanten en woonbloggers. Laatsgenoemde groep leek het soms wat moeilijk te hebben. ‘Ik wil verdorie alles wel hebben!’

Iets na vijven druppelen de genodigden mondjesmaat binnen. Jassen worden aangenomen en drankjes uitgedeeld. Beneden is de showroom van Dutchbone te bewonderen: meubels, kleden en accessoires met een ietwat stoere, soms industriële look. De producten die vandaag worden getoond zijn nog niet eerder door het publiek bewonderd. Een primeur. 

Typisch Zuiver
Op de eerste etage etaleert Zuiver haar pracht en praal. Opvallend is Albert, een nieuw model stoel, met een kunststof zitting en houten poten. Leverbaar in verschillende, zachte kleuren en verkrijgbaar met of zonder armleuningen. Lijkend op de populaire modellen van bijvoorbeeld Eames, maar tegelijk heel eigen. Typisch Zuiver - en daarmee een van mijn favoriete items uit de nieuwe collectie.

Trendlezing
Na het ietwat chique walking dinner verzorgt Truus Dokter (it fits!) een trendlezing over de veranderende trends in de retail en de rol die de blogger daarin kan spelen.

Dokter is gespecialiseerd in het ontdekken en beschrijven van trends en volgt die ontwikkelingen al jaren op de voet. Aan ons’ bloggers de uitdaging de vertaalslag te maken naar de praktijk. Een interessante uitdaging. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wat is jouw eerste indruk van de nieuwe collectie?