Duurzaam en diervriendelijk: grofgebreid plaid

Begin dit jaar lanceerden Michelle Vreede en Maarten Brokkaar webwinkel Dipty Shop. Zij, interieurliefhebber pur sang en hij – werkzaam als online marketeer. Het tweetal streeft naar een betere wereld door duurzaam en verantwoord te ondernemen: fairtade, ecologisch en diervriendelijk.

Het assortiment van Dipty is een afspiegeling van Michelle’s woonstijl. Sinds 2014 deelt zij haar woonideeën, shoptips en zelfmakers via haar interieurblog. Met bijna 35.000 volgers op Instagram blijkt Michelle een inspiratie voor velen. Omdat ze zo veel vragen kreeg over de items die ze deelt, besloot ze de stap te wagen en – samen met man Maarten - een eigen webshop op te zetten. Bij Dipty Shop kun je terecht voor producten met een industrieel, Scandinavisch of vintage tintje.

Hergebruiken
Een van de belangrijkste pijlers van Dipty Shop is het duurzame karakter van zowel werkwijze als de producten. Michelle en Maarten proberen het milieu zo min mogelijk te belasten door bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen te hergebruiken. 

Wollig plaid
Tijdens mijn bezoek aan Dipty Shop werd ik verliefd op het wollige plaid van Allerwarmst. Ik ben dol op kleden en plaids: je kunt er nooit genoeg hebben. Wellicht heb je ‘m al gespot op Instagram: het is een plaatje! Handgesponnen garen zorgen voor een uniek exemplaar – geen plaid is hetzelfde.

Geen jeuk!
Allerwarmst werkt met Merinowol, afkomstig van schapen die voornamelijk in Australië en Nieuw Zeeland leven. Deze wolsoort wordt op een diervriendelijke manier verkregen en is ideaal voor mensen met een gevoelige huid, astma of allergie en kriebelt niet. Ideaal – want alleen al van het kijken naar wol krijg ik normaliter jeuk. Dat is met de komst van dit pareltje verleden tijd. Heerlijk!

Ook winkelen bij Dipty Shop?
Om mijn lezers en volgers kennis te laten maken met de webshop van Dipty Shop, mag ik een cadeaubon van 50 euro weggeven! Dank voor jullie leuke reacties en enthousiaste deelname! In de random name generator is de volgende winnaar uit de bus gekomen...

@ambervank

Gefeliciteerd! We zijn benieuwd welk product je uiteindelijk hebt gekozen en vinden het leuk als je een foto van je aanko(o)p(en) deelt op IG. Je mag een mail sturen naar info@dipty.nl, dan komt de code zo snel mogelijk jouw kant op!