Op zoek: een alternatief voor mijn witte bankhoes via Comfort Works

De afgelopen maanden ben ik massaal door lezers en volgers gemaild met vragen over mijn witte bank. De meestgestelde? Of de hoes een beetje schoon blijft. Het antwoord laat zich raden - natuurlijk niet. Met enkel de huisdieren was de witte hoes nog best te handelen, maar met de baby in aantocht wordt het tijd voor een alternatief.

Een witte bank betekent hard werken. Plaids neerleggen voor de huisdieren, de hoezen tweewekelijks wassen, extra oppassen met chocoladehagelslag… Waarschijnlijk een eitje voor de poetsvrouwen onder ons, maar helaas voor mij: ik val niet in die categorie. Nu ik zwanger ben heb ik in bovenstaande taken nog minder zin, dus ik ben op zoek gegaan naar een tweede hoes. Lekker makkelijk. Buiten dat: wat is er leuker en luxer dan af en toe een andere kleur bank? 

Samples
Mijn bank, de Norsborg, kocht ik vorig jaar bij Ikea en ik ben er nog steeds reuzeblij mee. Gelukkig zijn de hoezen zo ontworpen dat deze makkelijk wasbaar zijn en van die mogelijkheid heb ik dankbaar gebruikgemaakt. Die tweede hoes wilde ik al langer aanschaffen, maar ik kon in de huidige collectie geen kleur vinden die ik wilde hebben.

Na een flinke zoektocht kwam ik terecht bij Comfort Works, een bedrijf dat bankhoezen maakt voor o.a. banken van Ikea. Ook oude(re) modellen! De kleurkeuze bleek reuze. Ik heb een aantal samples aangevraagd in verschillende tinten en stoffen zodat ik op mijn gemak kon kijken en vergelijken.

Prijsklassen en stofeigenschappen
Mijn voorkeur gaat uit naar een mooie grijstint. Comfort Works werkt met stoffen in verschillende prijsklassen, voor ieder wat wils. Ook maakt het bedrijf onderscheid in stoffen die geschikt zijn voor huishoudens met huisdieren en/of kinderen. Handig bij het kiezen!

Ik heb inmiddels een bankhoes besteld en ik ben ontzettend benieuwd naar de hoes! Comfort Works belooft de slipcover exact hetzelfde te leveren als het exemplaar van Ikea, maar personaliseren is ook een optie. Benieuwd welke kleur het is geworden? Dat houd ik nog even geheim. Binnenkort meer!