Sfeerimpressie: favorieten festival Designkwartier Den Haag

Het Haagse Zeeheldenkwartier stond afgelopen weekend volledig in het teken van design. Voor de derde keer konden bezoekers zich te goed doen aan bijzondere stukken, innovatieve projecten en interessante pop-up stores tijdens festival Designkwartier. Een impressie.

In goed gezelschap van designer en vriendin July Adrichem toog ik zondag richting onze politieke hoofdstad om me te laten inspireren door de mooiste creaties van Nederlandse bodem. Bewapend met de gids van Designkwartier struinden we door de Haagse buurt. De sfeer was goed, evenals het diverse aanbod van stijlen, materialen en winkelconcepten. Voor ieder wat wils. Een aantal favorieten:

#1 Juliette Warmenhoven
‘Een winkeltje van verwondering’, zo beschrijft Warmenhoven de ruimte die drie dagen de hare was. Verzamelobjecten en keramiek bleken kenmerkende producten voor haar collectie. Haar kleurgebruik is fris: veel mint- en blauwtinten.

De ontwerpster hoopt met haar collectie bewustwording te creëren om na te denken over wat er allemaal op de wereld is. In de tijdelijke winkel waren tevens materiaalstudies vindbaar, waarmee Warmenhoven laat zien hoe verschillende materialen grondig worden onderzocht en ontleed.

#2 The Fine Store
Duurzame woonaccessoires, (klein)meubelen, posters en kaarten: bij The Fine Store zijn alle producten gemaakt van natuurlijke materialen. Tijdens het Designkwartier bundelde de winkel haar krachten met textieldesigner Mae Engelgeer.

In de winkel waren, naast de reguliere collectie, handgeknoopte tapijten en geweven wandpanelen van Engelgeer tentoongesteld. Pareltjes!

#3 Vera de Pont
Deze ontwerper studeerde in 2015 af aan de Design Academy in Eindhoven, tijdens Designkwartier deelde ze een pop-upstore met Susanne de Graef en Thijs Gilde. De Pont studeerde af met haar product Pop*Up, een kleurrijk stuk textiel waarvan je eigenhandig een jas kunt maken.

Bij het textiel worden twee of drie patronen geleverd, zodat je zelf kunt bepalen welk model jas je voorkeur heeft. Een naaimachine is niet nodig: de Pop*Up transformeer je enkel met een schaar tot jas. Te spannend? Ook prachtig als wandkleed!

#4 Pop-up atelier Wauw
Een winkel waarin veel te zien is: unieke items, tweedehands stukken, handgebonden boekjes, originele cadeautjes… Bij Wauw kijk je werkelijk je ogen uit want elke hoek, kast of wand is benut. Ik scoorde bij Wauw een toffe (wand)haak om mee te decoreren. Daarover binnenkort meer!

Heb jij het Designkwartier ook bezocht? Wat was jouw favoriet?