Perfecte sfeermaker: lichtslinger Cotton Ball Lights

Ze zijn handgemaakt, leverbaar in tientallen kleuren en geven sfeer aan elke ruimte: de Cotton Ball Lights. Het monteren van de lichtslinger vergt even wat geduld, maar het resultaat is je inspanning dubbel en dwars waard.

Lichtslingers doen het al een tijdje goed in menig interieur en dat zal de komende tijd niet veranderen. We blijken dol op lichtbronnen waarmee we eindeloos kunnen variëren: binnen, buiten, aan een haak, op de kast… De fairtrade lichtslinger van Cotton Ball Lights is wat mij betreft een musthave op het gebied van verlichting. Door de mogelijkheid losse balletjes te bestellen, kun je eindeloos blijven variëren.

Thais katoen
Ik koos voor een lichtslinger met 35 ballen, allemaal – heel verrassend - in de kleur wit. De Cotton Balls worden gemaakt van Thaise garen, die rond een kleine ballon worden gewikkeld. Met rijstlijm zorgen de makers ervoor dat de garen goed blijven plakken. Wanneer de lijm goed droog is, wordt de ballon lek geprikt en blijft een hol balletje van katoen over. Et voila: de Cotton Ball is geboren.

Eigen fabriek
Het idee voor Cotton Ball Lights ontstond in Frankrijk en kreeg vorm in Thailand, waar de oorsprong van de katoenen ballen ligt. Eigenaar Luc Clement legde in het Aziatische land de basis voor de productiefacilitreit. Inmiddels heeft het bedrijf een eigen fairtrade fabriek waar maandelijks duizenden Cotton Balls worden gemaakt.