New in: designpareltjes van Puik Art

Kandelaars, mondgeblazen serviesstukken, kleurrijke trays of lederen lampenkappen: wie de online shop van Puik Art bezoekt komt ogen tekort. Door de verschillende stijlen en het gevarieerde productaanbod spreekt het designcollectief een grote groep designliefhebbers en interieurfanaten aan. Niet onbelangrijk: de items zijn vriendelijk geprijsd. Like!

Ik ben dol op design mits het functioneel en betaalbaar is. Per toeval kwam ik in contact met een van de drijvende krachten achter Puik Art en werd nieuwsgierig naar het bedrijf en de creatievelingen die erbij horen. Puik Art zorgt ervoor dat de designer kan doen waar hij of zij goed in is - namelijk ontwerpen en creëren. Het vermarkten van de creaties en contact leggen met potentiële opdrachtgevers wordt geregeld door het collectief. Zo tracht Puik Art Nederlandse designers te helpen hun producten aan de man te brengen. En dat lijkt ze prima af te gaan.

Rare en Radiant
Op Instagram plaatste ik eerder al een sneak peak van mijn nieuwste aanwinst: de diamantvormige karaf en dito glazen - een ontwerp van productdesigner Lara van der Lugt. De Rare en Radiant zijn gemaakt van mondgeblazen kristalglas.
 

Van der Lugt koos voor de diamantvorm om mensen bewust te maken van het feit dat water steeds schaarser wordt in de wereld. Leuk detail: zowel de karaf als de glazen kunnen op verschillende manieren worden neergezet om een speels effect op tafel te creëren.

Conic
Kandelaar Conic is wat mij betreft ook een absolute musthave: minimalistisch en elegant. De voet heeft de vorm van een kegel en is gemaakt van beton. De metalen veer wordt bijgeleverd in zowel zwart als goudkleurig, dus je kunt eindeloos variëren.

Door de veer samen te knijpen kun je de kaars makkelijk in de kandelaar plaatsen. De conic is leverbaar in het wit en grijs en werd ontworpen door Isabel Quiroga. Momenteel gebruik ik veel goudkleurige accessoires in mijn interieur, dus koos ik voor de bijpassende klem. Echt een eyecatcher!

Wat vind jij van mijn nieuwste aanwinsten? En welk item uit de shop van Puik Art zou jij aan je interieur willen toevoegen?