Lentekriebels zorgde voor deze veranderingen in huis

Het naderende voorjaar maakt mij onrustig. Positief weliswaar. Sinds een week of wat riekt elke kamer in mijn woning naar verandering. Geen behang, patroon of kleur lijkt meer veilig voor mijn haast neurotische veranderdrang. Alles moet anders. Mijn thema voor komend seizoen? Rust!

Enige tijd geleden schreef ik over mijn experimentele fase, waar ik grijsblauwe tinten in mijn interieur integreerde. Die fase is niet meer. Het grijsblauwe verdween naar de bovenverdieping - inclusief de enorme ixxi die boven mijn bank prijkte. Ik vind ‘m nog steeds prachtig, maar het kleurenpalet is heel bepalend voor mijn decoratiemogelijkheden.  

Oude deur
Achter de bank staat nu een oude binnendeur (jaren ’30), die ik vond in een bouwcontainer in de straat waarin ik woon. De deur heeft een heerlijk doorleefde uitstraling en breekt het geheel. Mijn oude apothekerskast kreeg een nieuw plekje naast de bank, waar voorheen mijn grote archiefkast pronkte. Die verhuisde naar de keuken.

Trolley in nieuw jasje
Naast de open haard staat mijn vintage trolley - voorheen grijsgroen - maar inmiddels voorzien van een witte verflaag. Door met hoogteverschillen te werken in de kamer, vergroot of verklein je ruimtes optisch.

Door de oude apothekerskast uit de achterkamer te halen, heb ik daar een wijds effect gecreëerd. Het glas in de kast maakt ‘m perfect voor naast de bank: doordat je door de kast ‘heen kunt kijken’, voeg je wat lucht toe aan het geheel. Het resultaat? Knus doch ruimtelijk. Had ik veel eerder moeten doen!

Nieuwe aankopen
Bij een nieuwe look horen natuurlijk ook een aantal nieuwe aankopen. De lamp boven tafel is van Dutchbone. De combinatie van goudkleurig brass en metaal wit maakte ‘m perfect geschikt voor mijn interieur. De Marokkaanse spiegel kocht ik bij Sissyboy Homeland, evenals het ronde, gehaakte kussen op de bank.

Wat vind je van het resultaat? En heb jij al 'last' van de lentekriebels?