Praktisch en mooi: decoreren met je servies

Vorig jaar verruilde ik mijn zoveel-delige servies van Ikea voor een basisservies dat ik zelf samenstelde. Dat vulde ik aan met mooie kopjes, een stoere theepot of handbeschilderd ontbijtbord. Zonde om direct achter een kastdeurtje te laten verdwijnen - ook met servies kun je decoreren. 

Mijn eigen vaatwerk werd tot voor kort weggemoffeld in keukenkastjes. Ruimte voor enige styling bood mijn keuken niet - dus verruilde ik twee bovenkastjes voor planken. Ik ben dol op theepotten en merk dat ik deze veel vaker gebruik wanneer ze in het zicht staan. Inmiddels zijn het niet alleen meer de planken die worden gevuld met pronkstukken, ook het Tomado-boekenrek en mijn oude dokterskast zijn favoriet.

Boekenrek wordt servieskast
Dit tijdloze boekenrek werd ontworpen in de jaren ’60 van de vorige eeuw en leent zich perfect voor (mooi) servies. De planken zijn diep genoeg voor ontbijtborden en je kunt het rek makkelijk uitbreiden met een extra exemplaar.

Een rek met enkel wit servies vind ik al leuk, maar door te combineren met wat hout en zwart gietijzer wordt het geheel een beetje spannender. Heb je geen ruimte in de keuken voor dit retro exemplaar? Hang 'm in de woonkamer of boven de (eet)tafel. Je servies mag gezien worden!

Perfecte mix
Ook mijn oude dokterskast - met afgebladderde verf, geslepen glas en vintage look - is een ideale plek voor borden, kopjes en glazen. Het plaatsen van je servies in een vitrinekast geeft het geheel een luxueuze uitstraling.

De basic borden en kommen staan onderin: niet in het zicht, wel op dezelfde plek. Voor mij de perfecte mix tussen praktisch en mooi!

Dit blog is verschenen op ShowHome.nl.

SHOPPEN?
Boekenrek: Hema
Gietijzeren theepot: Sissy-Boy Homeland
Glazen karaf: Ikea

Plantenstandaard: via Deens.nl
Oude dokterskast: o.a. via Van Dijk en Ko en Vintage Fabriek
Porseleinen schaal met handvat: Dille en Kamille