Afdankertjes en straatvondsten: dit zijn mijn favorieten (deel 1)

Ik ben een enorme struiner - stiekem altijd al geweest. Kan uren rondneuzen in kringloopwinkels, speuren op Marktplaats of - tot ergernis van mijn metgezel - rommelen tussen een gedumpte huisraad aan de straatkant. Eerlijk is eerlijk: de afgelopen twee jaar heeft dat een hoop pareltjes opgeleverd. Een impressie.

1. Kubikoff Diamond Armchair
Via: Marktplaats

Deze 'simpele witte kuipstoel' vond ik voor een prikkie op Marktplaats. Ik verwachtte een Eames look-a-like aan te treffen, maar toen de stoel uit de garage werd getild wist ik beter. Zware kwaliteit, een zitting van polycarbonaat in plaats van plastic en een verchroomd onderstel. Design! Eenmaal thuis begon mijn zoektocht naar de herkomst van dit exemplaar. Dat duurde even.

Sinds een paar maanden weet ik dat mijn Marktplaatsvondst van Noorse makelij is en werd ontworpen door designteam Stolt. Het onderstel heeft de vorm van een geslepen diamant, vandaar de naam. Ik betaalde 15 euro voor de stoel, de winkelwaarde ligt rond de 200 euro.

2. Vintage perzisch tapijt
Via: Kringloop

Prachtige kleuren, flinke gebruikerssporen en sleetse plekken: deze kleine pers scoorde ik voor een tientje bij de kringloop. Via Marktplaats betaal je al gauw de hoofdprijs - zeker nu de pers populairder wordt. De maat is perfect: ik kan ‘m overal kwijt.

Het tapijt heeft de keuken, hal en slaapkamer al gesierd, momenteel ligt dit exemplaar in mijn inloopkast. Ik vind het leuk om kleurrijke kleden te combineren met een sobere basis, zoals ik hier in de slaapkamer deed. Inmiddels heb ik verschillende exemplaren, zodat ik regelmatig kan wisselen.

3. Grijsgroene archiefkast uit de jaren ’60
Via: Marktplaats

Deze industriële kast kocht ik van een filmproducent die tientallen jaren geleden een klus deed voor oliegigant Shell. Als dank voor haar inspanningen mocht zij de kast meenemen. De archiefkast is 25 jaar in haar bezit geweest alvorens ze ‘m op Marktplaats aanbood. Dit exemplaar werd rond de zestiger jaren van de vorige eeuw gemaakt door KVS, de Nederlandse fabriek van stalen meubelen in Kampen. Fijne bijkomstigheid: zeeën van opbergruimte. Like!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: 6x leuke kringloopwinkels in noord- en oost Nederland

Deel twee lees je hier. Welke vondst is jouw favoriet?