Perspresentatie Sissy-Boy Collection SS16: een impressie

Goudtinten, botanische prints en Japanse invloeden: de nieuwe collectie van Sissy-Boy Homeland belooft veel goeds voor komend seizoen. Tijdens het persontbijt dinsdagochtend kwamen stylisten, bloggers en andere genodigden bijeen om te kijken en te keuren. De kritische noot bleef uit. ‘Alles hier is mooi.’

Voor deze bijzondere gelegenheid was locatie White Space - een expositieruimte in het stadscentrum van Amsterdam - omgetoverd tot showroom. Een aantal 'Japanse' dames zorgden voor vertier. Opvallend bij binnenkomst vond ik de hoeveelheid planten: less is more lijkt hier niet te gelden. Hoewel ik zelf inmiddels een beetje cactus-moe ben, heeft Sissy-Boy daar (nog) geen last van. De cactus is nog steeds hip, zeker in combinatie met andere planten.

Gouden statement
Naast de botanische trend zien we ook steeds meer goud terugkomen. Geen subtiele details, maak een statement! Denk aan een bijzettafel met goudkleurig blad, gouden gieters en dito vazen. De combinatie van goud met turkoois en roze brengt je in oosterse sferen.

Op de wishlist
Onder een aantal aanwezigen heerste haast een gevoel van verslagenheid bij het ontdekken van de collectie. 'Er komt geen einde aan die wishlist van mij... Alles hier is mooi.'

Mijn favoriet
De binnen- buitenbank is mijn absolute favoriet uit de collectie. Sissy-Boy speelt met dit ontwerp goed in op de woontrend waarbij de scheidingslijn tussen binnen en buiten vervaagd. Je kunt ‘m buiten in de regen laten staan en er ketchup op morsen: geen probleem, volgens de makers. Doordat het bedrijf met speciaal foam heeft gewerkt, loopt het water direct weg. De UV-bestendige stof voorkomt verkleuring door de zon.

De binnen- buitenbank bestaat uit verschillende elementen, zodat je de bank naar wens kunt samenstellen. Ik ben - hoe kon het anders - verliefd!

Collection SS16 is vanaf maart/april in de winkels verkrijgbaar. Welk item is jouw favoriet?