Limited Edition: JULY en sevencouches ontwerpen kop en schotel

Het zit erop: maandenlang werkten we in het geniep aan ons idee - een product dat handgemaakt is en toch betaalbaar blijft. Samen met stylist en keramist July Adrichem presenteer ik vol trots onze keramieken kop en schotel: minimalistisch, simpel in zijn eenvoud en bovendien uniek, want geen exemplaar is hetzelfde. Puur vakwerk!

In mei van dit jaar staken July Adrichem (vriendin - nu partner in crime) en ik de koppen bij elkaar voor een bijzondere samenwerking. Beiden actief in de interieurscene, maar op totaal ander vlak. July lanceerde eerder dit jaar haar tweede productielijn in keramiek na een succesvolle eerste collectie, ik ben ruim twee jaar veelvuldig actief op Instagram, doe bij tijd en wijlen stylingklussen en deel mijn passie met een groot publiek op o.a. sevencouches.nl. Het doel? Onze krachten na acht jaar vriendschap bundelen en een product maken dat interessant is voor een groter publiek. En de grootste uitdaging: zowel passend bij JULY als bij sevencouches.

'Iets spannends'
Het duurde niet lang om de neuzen dezelfde kant op te krijgen - we kennen elkaar tenslotte al een hele tijd - en in grote lijnen stond het idee al gauw op papier. Ons ontwerp zou in de basis als kop en schotel gepresenteerd worden, maar is uiteindelijk voor veel meer doeleinden te gebruiken. Daarnaast wilden we geen standaard kop en schotel maar iets anders - iets spannenders - zonder dat het té zou worden. 

Het ontwerp
July draaide op basis van onze ideeën een proef en we waren verkocht. Op een paar aanpassingen na was dit het product dat we voor ogen hadden. Een mooie, ronde kop die ietwat breder en korter is dan gemiddeld. De ietwat grove schotel, die tevens als schaaltje kan fungeren, met een prachtige bolling om ‘m goed te laten matchen met de kop. De onderkant van de kop heeft een gladde glazuurlaag, de bovenkant mat. Die combinatie past perfect! Zowel de kop als de schotel heeft een subtiele, Romeinse inscriptie - '88' - gekregen.

Limited Edition: winnen!
De kop en schotel blijft een handgemaakt product en om de exclusiviteit te behouden zijn er dertig stuks gemaakt. De set is vanaf medio januari voor 34,95 euro te koop in de webshop van JULY, maar jij kunt nu al een exemplaar winnen! Hoe maak je kans?
1. Volg @julyadrichem op Instagram en;
2. Laat in een reactie onder dit blog weten waarom dit staaltje vakwerk thuishoort in jouw servieskast. Vergeet je IG-naam niet te vermelden.

Meedoen kan tot 30 december 2016, de winnaar wordt op Oudjaarsdag bekendgemaakt. Succes!