Terugblikken en vooruitkijken: mijn (woon)voornemens voor 2017

Met de feestdagen in het vooruitzicht komen we langzaam aan het einde van 2016. Voor mij altijd een mooi moment om (grote) interieurveranderingen te herbeleven en vooruit te blikken op komend jaar. Natuurlijk mét goede voornemens op gebied van huis en interieur. Heb jij ze (al)?

In januari van dit jaar kreeg ik het op mijn heupen en moest het anders in huis. Niet stapsgewijs, maar vrij rigoureus. Ik haalde de kleur grijsblauw in huis en combineerde kussens en vaasjes in die kleur met mijn crispy witte inrichting. In de slaapkamer maakte de grijze lambrisering plaats voor behang. Een ware make-over. Het resultaat vind ik - als ik erop terugkijk - nog steeds erg tof, maar het bleek voor korte duur. Twee maanden later was het weer wit, wit, wit.

Ronde eettafel
Zelden heb ik zoveel vragen gehad over een meubelstuk als over mijn ronde eettafel. In februari verdween mijn rechthoekige eettafel en liet ik mijn volgers en lezers vol trots Spectrum van Martin Visser zien. Een pronkstuk uit de jaren ’60 die ik eigenhandig opknapte. Een blijvertje: ik ben er nog steeds ontzettend blij mee!

Babykamer
Een van de belangrijkste veranderingen in huis: de inkoopkast maakte plaats voor een babykamer! Nog voor Amélie ter wereld kwam, werd de kamer al aan een restyling onderworpen. Een kamer inrichten voor je mini me bleek nog een hele opgave. Met het huidige resultaat ben ik nog altijd tevreden. 

Lekker zelf doen: houten lambrisering
In de laatste weken voor mijn bevalling stond er nog een grote zelfmaker op het programma: een van de wanden in de woonkamer voorzien van een houten lambrisering. Samen met manlief ben ik een paar dagen zoet geweest met meten, zagen, lijmen en schilderen. Het resultaat past perfect bij de sfeer in onze jaren ’30 woning. Alsof het er altijd heeft gezeten!

Voornemens voor 2017
Veel interieurfanaten zullen de constante drang naar verandering en vernieuwing herkennen - anderen worden alleen al moe bij het idee. Zelf krijg ik er geen genoeg van: ik kan niet wachten om met mijn nieuwe ideeën aan de slag te gaan! Mijn goede woonvoornemens op het rijtje - in willekeurige volgorde:

1. Meer durf

Stylen, veranderen en opnieuw stylen: ik ben er volop mee bezig. In 2017 wil ik wat meer op zoek gaan naar de randjes. Minder perfectionistisch, minder zoeken naar het perfecte plaatje en meer werken op gevoel. 

2. Werken met (iets meer) kleur

Bovenstaand punt brengt me direct bij het tweede: werken met kleur. Hoe en wat? Ik heb nog geen idee. Een uitdaging!

3. Experimenteren met contrast

In de wintermaanden komt er langzaam wat meer grijs en zwart in mijn witte inrichting - en dat wil ik eigenlijk het hele jaar voortzetten. Passend bij de seizoenen. Ik heb al veel hout in huis, volgend jaar wil ik dat nog wat meer uitbreiden. 

4. Weg met de eenheidsworst!

Klaar met de replica’s en sparen voor design: ook een van mijn voornemens op woongebied. Een van mijn grote wensen is nieuwe eetkamerstoelen rond mijn - weliswaar vintage - eettafel verzamelen. Pronkstukken waarop ik niet uitgekeken raak. Eyecatchers die blijven. Of is dat een utopie? ;-)

5. Meer groen in huis

Ik probeer het elk jaar weer, maar lukken doet het nog niet helemaal. Misschien komend jaar?

Wat zijn jouw goede woonvoornemens voor 2017?