Snelle high tea met het mooiste tafelgerei van Sweetlivingshop.nl

Het is herfst: wat mij betreft het ideale seizoen voor een fijne high tea met vrienden of familie. Ondanks dat ik nog volop in mijn kraamtijd zit, vind ik het heerlijk wat (snelle) hapjes in elkaar te flansen en aan tafel wat quality time door te brengen met mijn naasten. Hete thee, warme scones en zoete snacks in combinatie met mooi tafelgerei van Sweetlivingshop.nl. Het oog wil immers ook wat.

Een high tea kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt: op internet zijn voldoende leuke recepten te vinden voor de meest uiteenlopende lekkernijen. Ik koos traditioneel voor scones met jam en clodded cream en maakte sandwiches met eiersalade en kipfilet. Ook chocoladecake mocht niet op mijn tafel ontbreken - net als framboosmeringue, granola en kokoskoekjes. 

Linnen tafelkleed: budgettip
Minstens zo belangrijk - misschien zelfs belangrijker - is de aankleding van de tafel. En dat begint al bij het tafelkleed. Ik was al geruime tijd op zoek naar een mooi linnen exemplaar, maar wilde daarvoor niet de hoofdprijs betalen.

Mijn budgetoplossing: de koopjeshoek bij Ikea. Ik scoorde daar een verdwaald linnen gordijn voor een tientje en haalde de lussen eraf. Je kunt ervoor kiezen om het gordijn te vermaken, ik drapeerde het gordijn in zijn geheel over mijn ronde tafel. Die nonchalante look staat hier erg goed.

Favoriete theepot
Ik dekte de tafel met rieten placemats van J-Line. Deze zijn prachtig licht van kleur en lekker grof. Mooi in combinatie met het gekreukte linnen. De theepot van Hübsch met messing handvat stond al enige tijd op mijn verlanglijstje, de minimalistische vormgeving vind ik prachtig. Ik kocht ‘m bij Sweetlivingshop.nl in de sale. Houden we van. De vijf bijpassende mokken zijn precies groot genoeg voor bij een high tea: je kunt lekker vaak bijschenken.

Marmeren etagere
Ook een plaatje op tafel is de etagere van het Deense merk Lene Bjerre. Marmer en hout is wat mij betreft altijd een goede combinatie. En hij oogt zo sjiek! De ringvaas van Nordal zorgt voor de finishing touch op tafel: met een mooie gedroogde berenklauw of rozenbotteltakken zet je de herfst echt op tafel. Genieten!