Praktisch, innovatief én mooi: beddengoed van Witlof for kids

Heerlijk zacht katoen, een hippe print en mooie afwerking - met het bedtextiel van Witlof for kids geniet je ukkie van luxe en comfort. Witlof bedacht het Tuck-Inn systeem om het babybed snel en eenvoudig op te maken - maar ook om te zorgen dat beweeglijke babies geen koude voeten krijgen. Klinkt ideaal - maar werkt het ook?

Ik nam de proef op de som en bestelde een basic wit ledikantlaken en een hoeslaken uit de Little Lof Misty Pink-lijn. Een vleugje roze, mooi passend in de babykamer. Amélie slaapt momenteel nog in de co-sleeper, maar overdag wil ik haar al een beetje laten wennen aan het ‘grote bed’, zodat de overgang straks minder groot is. Fijn beddengoed levert daaraan - denk ik - alvast een positieve bijdrage.

Simpel systeem
Na de eerste wasbeurt bleef het elastiek van het hoeslaken ruim genoeg om goed over het matras te trekken. Dat is alvast een pluspunt, want niet bij alle hoeslakens blijkt dat het geval. Het ledikantlaken is aan een kant voorzien van elastiek - een beetje zoals het hoeslaken - zodat je die kant goed om het uiteinde van het matras kunt doen. Daarna maak je het bedje op zoals je gewend bent. 

Beweeglijke baby? Ideaal!
Groot voordeel van dit systeem: je hoeft alleen de zijkanten onder het matras te stoppen en klaar ben je. Klinkt simpel - en dat is het ook. Het lakentje is precies zo vormgegeven dat er voldoende stof om het matras komt, waardoor vooral de cruciale hoekjes goed blijven zitten en niet losschieten. Amélie lijkt met de dag beweeglijker te worden, dus voor haar is dit helemaal ideaal ;-)

Witlof for kids laat met deze lijn zien dat praktisch, innovatief en mooi heel goed samengaan. Je vindt meerdere hippe dessins in de webshop. Het zwartwitte Moon bijvoorbeeld of - mijn keuze - de zachtere kleuren uit de Little lof collectie. Je scoort het beddengoed van Witlof for kids al vanaf 29,95 euro.