Verslavend: rondstruinen tussen heel veel pracht en praal op Etsy.com

Sinds mijn bevalling ben ik de deur niet meer uit geweest om te winkelen. Noch voor mijzelf, noch voor mijn interieur. De eerste weken heb ik die behoefte ook niet gehad - ik heb als nieuwbakken mama immers wel andere dingen aan mijn hoofd, maar vorige week begon het weer te kriebelen. In mijn babyvrije uurtjes (her)ontdekte ik Etsy.com en het al moois dat op het platform te vinden is. 

Het is voor mij een ultieme manier van ontspannen: shops doorspitten en inspiratie opdoen. Toegegeven, negen van de tien keer blijft het niet bij kijken, maar klik ik een of meerdere items naar huis. In een van de Nederlandse Etsy-shops stuitte ik op een prachtig handgemaakt plaid annex bedsprei van Marokkaanse makelij. Wit (verrassend) met dito pompons. De verkoopster importeert de kleden zelf en slijt ze daarna voor een fijne prijs via haar shop op Etsy. Leuk detail: van elk product is er maar een. Zo weet je dat je altijd iets unieks in huis haalt!

Aan de wand
Macraméhangers zijn al even een trend en voorlopig zal dat nog wel zo blijven. Na de geknoopte plantenhangers was ik al even op zoek naar een mooi exemplaar voor aan de wand, maar ik slaagde niet: of het ontwerp kon me niet bekoren of ik vond ze onbetaalbaar. Bij de Boskoopse Elinfloor werd ik verliefd op deze hanger (70x120 cm) van gevlochten katoen aan een houten deuvel. Mooi voor buiten, boven de bank, in de slaapkamer… Is het geen plaatje?

hangerok.jpg

Zilveren naamketting
Ook al een tijd op mijn verlanglijstje: een ketting met de naam van mijn dochter. Mijn zoektocht bij Nederlandse juweliers liep spaak, de meeste naamkettingen vind ik te groot of te grof. Op Etsy zijn verschillende shops te vinden die fijnere exemplaren aanbieden en waar je vaak zelf het lettertype kunt bepalen.

Ik slaagde bij deze shop en ben ontzettend tevreden met het ontwerp - precies waarop ik hoopte. Ondanks dat de ketting in Amerika gemaakt moest worden, had ik ‘m binnen anderhalve week in huis. 

Wat vind jij van mijn nieuwe aankopen? En shop jij weleens via Etsy?