Experimenteren met wanddecoratie: stijlvol canvas via PIXERS

Regelmatig speur ik het wereldwijde web af op zoek naar (unieke) items voor aan de wand. Waar ik voorheen het liefst met posters decoreerde, heb ik mijn zoekgebied inmiddels voorzichtig uitgebreid naar andere materialen. In de beeldbank van PIXERS stuitte ik per toeval op een prachtig portret dat ik - bij wijze van een experiment - op canvas liet drukken.

Het is al een tijdje hip om je wand te behangen met beeltenissen van (internationale) modellen of filmsterren. Menig interieurliefhebber maakt zich schuldig aan deze trend - en ook ik ben er gek op. De afbeelding van de vrouw met de hoed fascineerde me: mysterieus, stijlvol en perfect passend in bijvoorbeeld de slaapkamer of boven de bank. 

Volop keus
Ik ontdekte de website van PIXERS per toeval en wat direct opviel was de enorme beeldbank. Je kunt jezelf zonder moeite een week vermaken met het kijken van mooie plaatjes. De site werkt met categorieën en collecties wat het zoeken vergemakkelijkt. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op dieren, kunst of typografie.

 

Binnen no-time kies je het materiaal, bepaal je het formaat en heb je zelfs nog de mogelijkheid de afbeelding te spiegelen, zwartwit te maken of bij te snijden. Handig! Bij PIXERS kun je overigens ook terecht voor fotobehang (wil ik ook nog eens proberen) en muurstickers.

Helder en scherp
Het canvasdoek dat ik bestelde is 60x80 cm; niet te groot en niet te klein. Een kleine week nadat ik mijn bestelling plaatste werd het doek geleverd. Ik was blij verrast door de kwaliteit en kleuren van de foto. Het beeld is mooi helder en - niet geheel onbelangrijk: scherp.

Ruimte voor variatie
De foto is (nog) niet verder gekomen dan mijn woonkamer: zowel op mijn apothekerskast als boven de bank is het een echte eyecatcher. Like! Voorlopig blijft dit exemplaar de wanden in mijn woonkamer sieren, maar ook in de slaapkamer zal dit canvas niet misstaan. Volop ruimte voor variatie dus. Hou ik van!

Wat vind jij van mijn nieuwste aanwinst?