Dit bedrijf verkoopt kunstige Instagramfoto's als wanddecoratie

Dagelijks worden wereldwijd de mooiste beelden geschoten en op Instagram geplaatst. Vaak blijven ze daar. Zonde, vindt de oprichter van het Duitse Post Collective. Het bedrijf ziet foto’s op het sociale medium als een vorm van kunst. ‘Instagram is meer dan alleen selfies en foodporn.’

Ken je dat? Je komt een foto tegen op Instagram van een mysterieus bos, kleurrijk gebouw of schattig kat en denkt: die wil ik hebben. Mij overkomt dat met enige regelmaat; ik ben dol op mooie foto’s, spannende composities, intrigerende beelden. De posterwand in de eethoek is niet voor niets een van mijn favoriete eyecatchers in huis. 

Exposeren op Instagram
Ferdinand Prinz, bedenker van Post Collective, wilde meer doen met de beelden die op Instagram te vinden zijn. Volgens hem is het medium een plek waar creatievelingen kunnen exposeren. ‘Op Instagram kunnen (beginnend) fotografen laten zien wat ze kunnen.’ Het idee voor het bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen zijn huis moet kunnen decoreren met betaalbare kunst. 

Kwaliteit
Na het eerste contact met Post Collective was ik natuurlijk reuze benieuwd naar de producten en kwaliteit van de foto’s. Ik bestelde ‘Presence’ van Olivier Morisse op mat papier, formaat 30x30 cm. Ik was blij verrast met het resultaat: een mooie, heldere foto op stevig papier. Like!

Zou jij een Instagramfoto aan je muur willen hebben?