Dit zijn mijn favoriete woontrends voor 2016 (+ shoptips)

De kop is eraf: de eerste week van januari is een feit. Een goed moment om mijn eeuwige wishlist onder de loep te nemen en waar nodig aan te vullen. Welke woontrends voor 2016 vind je dit jaar terug in mijn huis? 

In 2015 maakten we al kennis met de urban jungle in het interieur – en dit jaar blijft het nog even groen. Niet alleen planten, maar ook flessen, vazen, kussens en plaids. Hoewel ik groen prachtig vind, heb ik pas sinds een paar weken echt kennisgemaakt met de schoonheid van planten in huis. Die trend hoop ik dit jaar voort te zetten. Mijn tip: maak groene groepjes voor een spannend effect. Eind december schreef ik daar een blog over.

Mijn favoriete woontrends voor 2016 :

1. Brei- en haakwerk

Een andere woontrend waar we vorig jaar al even aan mochten snuffelen: de gebreide items en het haakwerk. Dit jaar gaan we deze spullen volop terugzien.  Een paar weken geleden liet ik je mijn mooiste breisel zien op Instagram: een enorm plaid van H&M waar ik ’s avonds op de bank lekker onder kruip. Andere musthaves:

1. Gebreid plaid van HK Living. Prijs: 149,- (via Wehkamp.nl) 2. Gebreide poef van Label51. Prijs: 87,95 (via bol.com) 3. Kabelgebreide kussenhoes van H&M. Prijs: 24,95 (via hm.com)

1. Gebreid plaid van HK Living. Prijs: 149,- (via Wehkamp.nl)
2. Gebreide poef van Label51. Prijs: 87,95 (via bol.com)
3. Kabelgebreide kussenhoes van H&M. Prijs: 24,95 (via hm.com)

2. Ronde vormen

Afgeronde hoeken en zachte vormen waren al enige tijd met een opmars bezig, maar dit jaar kunnen we er niet meer omheen. In mijn interieur integreerde ik vorig jaar al wat ronde vormen en ik ben fan. Mijn laatste aanwinst past ook mooi in deze trend – ik kocht nummer twee (met opbergmogelijkheid) van Kwantum.

1. Bijzettafel DLM van Hay. Prijs: 149,- (via vtwonen.nl) 2. Bijzettafel Treviso van Kwantum. Prijs: 25,- (via kwantum.nl) 3. Bijzettafel Cappuccino van Bloomingville. Setprijs: 269,- (via vtwonen.nl)

1. Bijzettafel DLM van Hay. Prijs: 149,- (via vtwonen.nl)
2. Bijzettafel Treviso van Kwantum. Prijs: 25,- (via kwantum.nl)
3. Bijzettafel Cappuccino van Bloomingville. Setprijs: 269,- (via vtwonen.nl)

3. Van buiten naar binnen

De houten boomstam die ik via Marktplaats op de kop tikte, brengt dat geliefde stukje natuur in huis. Ook een fijne trend voor komend jaar! We brengen de natuur naar binnen en laten de scheidingslijn tussen buiten en binnen vervagen. Ik kan niet wachten tot het voorjaar!

4. Hoge plantenstandaards

Modern of ouderwets - denk aan de variant die vroeger bij je (groot)ouders stond – de plantenstandaard is een musthave voor 2016. Ik heb sindskort de plantenstandaard van Madam Stoltz in mijn bezit en ik ben er gek op.

1. Plantenstandaard L van Madam Stoltz. Prijs: 18,95 (via deens.nl) 2. Plantenstandaard van whkmp's OWN. Prijs: 49,95 (via wehkamp.nl) 3. Plantenstandaard Wire Base 606 van Menu. Prijs: 65,- (via nordicblends.nl)

1. Plantenstandaard L van Madam Stoltz. Prijs: 18,95 (via deens.nl)
2. Plantenstandaard van whkmp's OWN. Prijs: 49,95 (via wehkamp.nl)
3. Plantenstandaard Wire Base 606 van Menu. Prijs: 65,- (via nordicblends.nl)

Welke trend is jouw favoriet?