Kerstboom weg? Zo houd jij je huis groen na de feestdagen

Groen toevoegen aan je inrichting - ik vind het een van de moeilijkste dingen op het gebied van styling en interieur. Deze kerst koos ik mede daarom (weer) voor een houten boom, maar bij wijze van proef nam ik ook een miniboom en dennentakken mee. Het resultaat verraste me. Conclusie? Groen blijft - ook na kerst!

Voor Deens.nl experimenteerde ik met een aantal verschillende plantjes, boompjes en takken. Zo koos ik voor de kamerden, de Chinese lampionplant, eucalyptustakken en de pilea glauca – met hele fijne blaadjes. Mijn aanwinsten uit het tuincentrum combineerde ik met glas, metaal, natuurlijke materialen en een aantal vintage items.

deens_e2.jpg

Als je het net als ik moeilijk vind om groen aan je inrichting toe te voegen, dan doe je er goed aan om je planten te groeperen. Kies een plek in de ruimte waar je groen wilt toevoegen en experimenteer. Door verschillende dingen te proberen kun je ontdekken wat je mooi vindt.

In de woonkamer koos ik ervoor mijn oude apothekerskast wat kleur te geven. Bovenop staat een metalen plantenstandaard met dito bloempot, beiden van Madam Stoltz. Stijlvol en stoer!

In de slaapkamer versierde ik mijn gewei met een zwarte macramé plantenhanger. In de pot zit hedera, ook wel bekend als klimop, dat het zowel binnen als buiten goed doet.

Op de oude trolley heb ik een aantal favorieten gegroepeerd. Door niet alle potjes en vaasjes te vullen creëer je een bijna stilistisch beeld dat – ondanks de verschillende soorten groen – toch rust uitstraalt.

Groen (in huis) gaan we in 2016 weer veelvuldig terugzien. Ben jij al om?


Shoppen?
Plantenstandaard Madam Stoltz: via Deens.nl
Macramé plantenhanger: via Deens.nl
Rijstmand: Dille en Kamille
Hangstoel: Loods 5
Ronde spiegel: Xenos