Nieuw: theedoek 'Caturday' by May + Baz

Een paar maanden geleden leerde ik het werk van May + Baz kennen: veel kleurrijke kaarten en illustratieve ontwerpen. In de webshop van dit Australische designbureau viel mijn oog op deze fantastische Caturday theedoek. Gezien mijn zwak voor mooie theedoeken en liefde voor katten kon ik niet anders dan dit exemplaar naar huis klikken.

In mijn kast liggen twee stapels hand- en theedoeken: het textiel van de ene stapel mag gebruikt worden, op de andere stapel vind je enkel museumstukken. Alleen voor de sier dus. Geen onbekend verschijnsel onder interieurfanaten, zo las ik eerder bij een aantal bloggers. Bij mij is dat dus niet anders.

Groot formaat
Hoewel de theedoek een hoop kilometers moest afleggen, heeft het een kleine anderhalve week geduurd voor ik mijn pakketje in ontvangst mocht nemen. Bij het uitpakken viel het formaat direct op: 50x70 cm is flink voor een theedoek, maar wat is het een plaatje!

De kattenkopjes zijn met ecologische inkt op het linnen gedrukt en de textuur van de stof past perfect bij de stijl van May + Baz. Het enige nadeel vind ik de kreukgevoeligheid van de doek. Ik heb ‘m ingelijst en op m’n keukenplank gezet – hij is te leuk om nu al op de stapel te leggen.

Theedoek 'Caturday' by May + Baz koop je voor 13,78.