Sneak peek: binnenkijken bij de Bolia store in Amsterdam

Vandaag opent het Scandinavische merk Bolia haar deuren voor publiek in Amsterdam. Gisteravond mocht een selecte groep bloggers, stylisten en andere pers al rondsnuffelen tussen de meest mooie vazen, plaids, vloerkleden en bijzettafels van Deense makelij. Een impressie.

Voor wie het merk nog niet kent: Bolia staat bekend om haar meubelstukken, unieke creaties en materiaalgebruik. Het ontwerpteam werkt graag met massief hout, wol, metaal, beton, hars, marmer en leer. Bolia is van origine een designbedrijf en dat is direct zichtbaar wanneer je de vestiging op de Utrechtsestraat binnenstapt: deze winkel is met liefde ingericht.

Luxueuze uitstraling
De winkel is overzichtelijk ingedeeld en heeft een luxueuze uitstraling. Mijn aandacht wordt direct naar een plafondhoge stellingkast getrokken waar verschillende accessoires in pronken – het zijn zoveel spullen dat ik bijna niet weet waar ik moet kijken. Door afwisselend stijlhoekjes te creëren en koopwaar in kasten te etaleren is het extra leuk om door de zaak te struinen. Er is zoveel moois te vinden!

Op mijn wishlist
Qua prijzen vind ik Bolia een beetje vergelijkbaar met Sissyboy Homeland. Na mijn speursessie heb ik mijn wishlist aardig kunnen aanvullen – en of dat zo’n goed teken is weet ik niet ;-)  Zo ben ik groot fan van de collectie (hang)lampen en werd ik verliefd op dit grofgehaakte, grijze plaid. Of wat dacht je van het kleed met marmerprint op de foto hieronder? Hebben!

Woon of werk je in Amsterdam of heb je plannen om de hoofdstad eerdaags te bezoeken? Dan mag je Bolia als interieurliefhebber niet missen. Een absolute aanrader!

Heb jij al iets gespot wat op je wensenlijstje komt?

Je vindt Bolia op de Utrechtsestraat 78-80 in Amsterdam.