Kerstdecoratie: ga jij dit jaar voor groots of subtiel?

Met nog veertien dagen tot Kerstmis loopt Nederland massaal uit voor de mooiste kerstbomen en dito versiering. Groots uitpakken lijkt het credo. Prachtig - al die mooie creaties, maar ik hou het liever basic. Net zo feestelijk!

Vorig jaar ging ik al op zoek naar een alternatief voor de dennenboom. De reden daarvoor is vooral praktisch: onze twee katten met energie te over. Bij een Haarlemse bloemenzaak scoorde ik een kerstboom gemaakt van takken. Perfect passend bij de kerstsfeer die ik in mijn hoofd had. En ook niet onbelangrijk: hij is jaren bruikbaar en neemt weinig ruimte in.  

Kerstboom: ByDennis Bank:  Ikea  Kleed:  House Doctor

Kerstboom: ByDennis
Bank: Ikea
Kleed: House Doctor

Sloophout
Ook een mooi alternatief vind ik de kerstboom van sloophout. Deze werd gemaakt door mijn vader. Hij gebruikte enkel resthout en wat schroeven. Een boom als deze heeft weinig meer nodig dan verlichting, daarvoor gebruikte ik een snoer met kleine LED-lampjes op batterijen.

Vaas:  Xenos  LED-lampjes op batterijen: Action Stoel:  Kubikoff

Vaas: Xenos
LED-lampjes op batterijen: Action
Stoel: Kubikoff

(Dennen)groen
Door (dennen)groen aan je interieur toe te voegen, krijg je al gauw een kerstgevoel. Ik kocht een mini kerstboom en zette ‘m in een witte bloempot. De kerstkrans is ook een van mijn favorieten, omdat je ‘m op meerdere plekken kunt ophangen. Daarnaast kocht ik kerstgroen voor in de vaas op tafel.

Kerstslinger: Hema Mok:  DesignLetters  Rijstmand:  Dille en Kamille

Kerstslinger: Hema
Mok: DesignLetters
Rijstmand: Dille en Kamille

Pak jij groots uit met kerstdecoratie of hou je het bescheiden?