Vijf zaken waar een goede woonverzekering tegen beschermd

Als jij zuinig bent op je huis (en je portemonnee) is een goede woonverzekering belangrijk. Als je die nog niet hebt afgesloten is het zaak om dat snel te doen, want het kan een hoop vervelende kosten schelen. In dit artikel lees je welke kosten een woonverzekering allemaal dekt.

Diefstal

Een inboedelverzekering dekt de kosten van je spullen bij diefstal of inbraak. Let er wel op dat elektronica, contant geld en sieraden maar tot een bepaald bedrag in kosten gedekt worden. Als je deze spullen extra wilt beschermen kun je bij veel verzekeringsmaatschappijen wel bijbetalen, om je spullen beter te beschermen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de inboedelverzekering van Allianz Direct. Een opstalverzekering verzekert de schade aan je huis die door de inbrekers veroorzaakt is.

Brand

Als er brand uitbreekt bij jou in huis is het natuurlijk ten eerste zaak dat jij en je familie gezond hieruit komen. Brandschade kan oplopen tot duizenden euro’s dus gelukkig ben je hier met een goede woonverzekering voor verzekerd. Een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering is in dit geval het beste. Brand door opzet wordt uiteraard niet vergoed.

Stormschade

Een opstalverzekering verzekert de buitenkant van je huis tegen abnormale weersomstandigheden die schade veroorzaken. Stormschade is één van de meest geclaimde beschadigingen. Verder kun je hierbij ook denken aan iets als blikseminslag of zware regen.

Vandalisme

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurd, maar het kan zomaar zijn dat je op een ochtend wakker wordt en ziet dat iemand je huis beklad heeft met graffiti of iets aan je huis gesloopt heeft. Met een goede woonverzekering wordt ook schade door vandalisme verzekerd. In sommige gevallen valt het glas niet onder de opstalverzekering. Een glasverzekering dekt wel de schade van een ingegooide ruit.

Schade aan het huis van iemand anders

Naast een opstal- en inboedelverzekering kun je er ook voor kiezen om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je huis. Wanneer jouw huis schade veroorzaakt aan het eigendom van iemand anders, worden deze kosten gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vallende dakpan die schade toebrengt aan een ander huis. Of je al dan niet een aansprakelijkheidsverzekering nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie. Het is geen absolute noodzaak, maar eerder een handige toevoeging als jouw huis zich dicht bij dat van anderen bevindt of niet meer in goede staat verkeert.

Meer weten? Lees hier meer over verschillende typen woonverzekeringen.

Vorige
Vorige

HDR fotografie met je smartphone: dit is het en zo gebruik je het

Volgende
Volgende

4x valkuilen bij het (groots) restylen van je interieur