Boktorren in huis? Zo kom je er vanaf

Heb je veel hout in huis? Dan liggen boktorren op de loer. Dit beestje kan een hoop schade veroorzaken doordat hij een gangenstelsel maakt in je houten vloer of plafondbalken. Laat je dit ongedierte hun gang gaan, dan kunnen de gevolgen desastreus zijn. In dit artikel lees je hoe je van boktorren afkomt.

Boktorren in huis: wat zijn het?

De boktor is een insect dat leeft van hout eten. Het dier is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar de larven van de boktor zijn dat wel voor je veiligheid. Het diertje kan grote schade aan alle houten delen van je woning veroorzaken. Zonder het te weten, komt de boktor in veel woningen in Nederland voor.

De boktor legt veel eitjes en daardoor kunnen er problemen aan houten constructies ontstaan. De boktor bestrijden is dan ook een belangrijke eerste stap. Het is belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te doen. De larven die uit de eitjes komen, worden binnen tien jaar volwassen. Dat doen ze door flink wat hout te vreten. Heb je dus veel houten delen in je woning, dan kan dit leiden tot onherstelbare schade en uiteindelijk zelfs tot gevolg hebben dat het hele dak naar beneden komt. De boktor behoort tot ongedierte en is net als wespen bestrijden erg belangrijk.

Pixabay | MarkMartins

De boktor bestrijden

Als je de boktor uit je huis wilt hebben, kun je het best zo vroeg mogelijk beginnen met boktorbestrijding. Het bestrijden van dit dier is niet erg gemakkelijk. Daarom doe je er goed aan om een professioneel bedrijf in de arm te nemen. De professionals kunnen de boktor bestrijden op verschillende manieren, omdat ze meer middelen en methodes tot hun beschikking hebben dan de gemiddelde consument. Op die manier weet je bovendien ook zeker dat het niet nog eens gebeurt, want zowel de eitjes, de boktorlarven als de boktorren zelf worden volledig opgeruimd. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van oppervlaktebehandeling, de heteluchtmethode of de injectietechniek.

De vakman zal zelf bepalen welke methode in de situatie het meest succesvol zal zijn. Dit kan bijvoorbeeld door bestrijdingsmiddelen te gebruiken, door de temperatuur in een ruimte flink te verhogen, zodat ze sterven, of door alle gangenstelsels te injecteren met een bestrijdingsmiddel.

Vorige
Vorige

4x valkuilen bij het (groots) restylen van je interieur

Volgende
Volgende

Aan tafel met een groot gezelschap: dit zijn de opties