Tips voor meer sfeer in je huis tijdens de wintermaanden

In de donkere wintermaanden is een warm, sfeervol huis extra belangrijk. Een berg kussens op de bank, plaid binnen handbereik… In dit artikel vind je een aantal tips om de donkere dagen binnenshuis door te komen.

Warme tinten

Wil je snel en makkelijk meer warmte geven aan je interieur? Experimenteer met kleur! Ga bij het kiezen van de warme kleurtinten aan jouw muur niet voor veilig. Denk aan tinten als rood, bruin, oranje of geel. Toch iets te heftig? Voeg dan kleurrijke accessoires toe om je interieur een mini make-over te geven. Heb je geen inspiratie voor jouw nieuwe warme kleuren? Kijk eens rond op Pinterest of laat je adviseren bij de lokale bouwmarkt.

Zacht en rond

Geef je interieur nog meer sfeer door ronde items in huis te halen. Kies voor bolle, ronde en ovale vormen in accessoires en kleine meubels zoals een bijzettafeltje of poef. Kussentjes, een vloerkleed en plaids maken de winterse sfeer compleet. Velours, rib, teddy: hoe zachter de stoffen, hoe beter.

Een plek om te relaxen

In een cozy interieur speelt comfort een belangrijke rol. Een hangstoel voor de kachel, een daybed in een hoek van de slaapkamer en een hangmat op zolder. Waarom ook niet? Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleurencombinaties. Ook hier kun je een plaid of kussentje inleggen. Een bijzettafeltje in de buurt met een verse kop thee en relaxen maar! Heb je geen ruimte om de hangmat aan de muur te hangen? Een hangmat met standaard staat prachtig. Bijvoorbeeld een van duurzaam Scandinavisch hout. Deze kan je in de zomer ook buiten zetten.


Gedimd licht

Tijdens de donkere dagen kan je huis best wat meer licht gebruiken. Een volle bak licht is natuurlijk niet sfeervol. Kies in plaats daarvan voor lampen die je kunt dempen of lichtbronnen met een warme kleur. Bij lampen kan je vaak kiezen tussen twee witte kleuren, koud wit en warm wit. Een andere mooie toevoeging aan je interieur is een gave lampenkap. Vergeet de kaarsen niet!

Tip: speur de kringloopwinkel bij jou in de buurt eens af. Hier is vaak hele leuke decoratie te vinden voor een mooi prijsje. Tover jij je huis deze maanden om tot een extra knusse en sfeervolle plek?

Vorige
Vorige

Zo zorg je voor een veilige situatie tijdens het verbouwen

Volgende
Volgende

Verhuizen binnen een dag: zo doe je dat