Natuurhuisje huren? Deze vijf accommodaties zijn mooi van buiten én van binnen

Een weekend in stijl toeven aan zee, in het bos of aan de rand van de duinen? Dan is een natuurhuisje huren in eigen land misschien wel wat voor jou. Speciaal voor interieurliefhebbers selecteerde sevencouches vijf accommodaties die van binnen (bijna) net zo imposant zijn als buiten. Kijk je mee?

Mooie vakantiehuisjes in Nederland

De een geeft er niks om, de ander knapt erop af tijdens het boeken: het interieur van een vakantiehuisje. Eerder dit jaar kwam ik op een boerderij terecht waar ik twee nachten zou verblijven. Waanzinnig van buiten, een enorme tegenvaller van binnen. Het interieur bleek donker, gedateerd, slecht onderhouden, smoezelig en muf. De aanwezige gaskachel moest dag en nacht aanblijven, pannen stonden op de vloer. Voor dit stukje ‘nostalgie’ werd duizend euro gevraagd. Eeuwig zonde en zeker niet voor herhaling vatbaar. Dat kan anders, toch? Voor dit artikel verzamelde ik een aantal prachtige verblijven met dito inrichting. Gewoon, in eigen land. Of je nu samen met je partner gaat of met je gezin op pad wilt.

Natuurhuisje huren

Ons land barst van de natuurhuisjes - de een nog mooier dan de ander. Van een omgebouwd tuinhuisje tot een gedeelte van een boerderij, tiny house, yurt, woonboot of boomhut: je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt verhuurd. De definitie van een mooi vakantiehuisje is subjectief, maar de accommodaties in dit artikel hebben allemaal hetzelfde gemeen: het interieur is met zorg samengesteld. Benieuwd naar mijn favorieten? Die vind je hieronder:

Natuurhuisje Utrecht: Vrijstaand ‘tuinhuis’

Wat? Vrijstaand tuinhuis in Hollandsche Rading
Voor wie? 2 personen
Opvallend: Fruit haal je uit eigen tuin

Designliefhebbers opgelet: dit tuinhuis is onder architectuur gebouwd. Overal is over nagedacht en alle details kloppen. De accomodatie bestaat voor een groot deel uit eikenhout en groene natuurleien. Het natuurgevoel staat hier centraal. In dit huisje wordt je omringd door 5.000 vierkante meter tuin met inheemse bomen. Snoepfruit is aanwezig: bramen, bosbessen en pruimen mag je zelf plukken. Vrij in de natuur - wie wil dat nu niet? Deze accommodatie is bij Natuurhuisje te vinden onder nummer 33746.

Vrijstaand tuinhuis in Hollandsche Rading
Vrijstaand tuinhuis in Hollandsche Rading bed met douche
Grasveld met vrijstaand tuinhuis bomen en openslaande deuren

Natuurhuisje Limburg: tipi in boho sferen

Wat? Tipi in Ven-Zelderheide

Voor wie? 2 personen

Opvallend: heeft een oppervlak van 60m2

Ondanks dat deze tipi onderdeel uitmaakt van een glamping, is er van buren weinig te merken. Vrij uitzicht, veel groen en volop privacy. De tipi heeft een boho uitstraling en een comfortabel bed. Voorzien van luxe sanitair en een hangmat. Geschikt voor twee personen. Deze accommodatie is bij Natuurhuisje te vinden onder nummer 55379.

Tipi in Ven-Zelderheide in Boho sferen
Boho gestylede tipi met hangmat
Bed in boho tipi

Natuurhuisje Friesland: slapen in een oude stal

Wat? Vrijstaand vakantieverblijf in Oldeberkoop
Voor wie? 8 personen
Opvallend: Deels gebouwd in een oude boerenstal

Uitzicht op de weilanden, grote ramen en authentieke details: dit is een fijn verblijf als je met een grote groep bent. Met acht personen is het hier goed toeven. Het huis wordt omringd door een wilde tuin en is van alle gemakken voorzien. Funfact: de woonkamer was ooit een boerenstal. Het gebied staat bekend om zijn coulissenlandschap: waar weilanden en bos elkaar afwisselen. Buitenleven staat hier centraal: trek er lekker op uit en ontdek het prachtige zuidoosten van Friesland. Deze accommodatie is bij Natuurhuisje te vinden onder nummer 32949.

Vrijstaand vakantieverblijf in Oldeberkoop
Landelijke keuken in Vrijstaand vakantieverblijf
Vrijstaand vakantieverblijf met groene tuin

Natuurhuisje Noord-Holland: aan rand van de duinen

Wat? Geschakelde vakantiewoning op landgoed in Bakkum

Voor wie? 4 personen

Opvallend: Duinreservaat op 700 meter loopafstand

Aan de rand van het duingebied vind je deze geschakelde vakantiewoning. Gelegen op een landgoed met vrij uitzicht. Het verblijf is in 2020 gebouwd en gemaakt van duurzame materialen. Dit natuurhuisje bestaat uit een studio en appartement die afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Ideaal als je op zoek bent naar rust en midden in de natuur wil verblijven. Deze accommodatie is bij Natuurhuisje te vinden onder nummer 53206.

Geschakelde vakantiewoning op landgoed in Bakkum
Badkamer, keuken en bed in vakantiewoning op landgoed in Bakkum
Zithoek in vakantiewoning op landgoed in Bakkum

Natuurhuisje Overijssel: buitenleven op een boerderij

Wat? Gedeelde boerderij in IJhorst

Voor wie? 2 personen

Opvallend: grenst aan een boomgaard

Meegenieten van het buitenleven? Dat kan in deze vakantiewoning. De accommodatie grenst aan een boomgaard. De boerderij stamt uit 1876 en is modern ingericht. Vrij uitzicht. Het natuurhuisje ligt in het Reestdal, een uniek en gevarieerd beekdallandschap met veel verschillende wandel- en fietsroutes. Ook leuk: kruiden pluk je hier uit eigen tuin. Deze accommodatie is bij Natuurhuisje te vinden onder nummer 65583.

Gedeelde boerderij in IJhorst
Zithoek met kachel en keuken in gedeelde boerderij in IJhorst
Slaapkamer in gedeelde boerderij in IJhorst

Natuurhuisje met jacuzzi

Ben je op zoek naar een vakantieverblijf met specifieke kenmerken? Een jacuzzi, privézwembad of laadpaal? Op de website van Natuurhuisje kun je je precieze wensen aangeven om je zoektocht eenvoudiger te maken. Liever een natuurhuisje voor het hele gezin? Keuze genoeg!

Hoe ziet jouw ideale vakantieverblijf eruit? Is het interieur (ook) belangrijk voor je?

Vorige
Vorige

Alles over marmeren eettafels: van zelf opknappen tot onderhouden

Volgende
Volgende

Zonnebloem zaaien? Alles over (het hergebruiken van) deze mooie en nuttige plant