5x low budget ideeën om je woonkamer een snelle make-over te geven

Je woonkamer een nieuwe look geven met een beperkt budget? Een make-over hoeft niet duur te zijn. Met een aantal relatief makkelijke en betaalbare oplossingen geef jij je living in no-time een andere uitstraling. sevencouches verzamelde vijf tips. Lees je mee?

Als interieurliefhebber ben ik altijd bezig met mijn huis, tuin en interieur. Hoekjes stylen, een vloerkledenwissel, nieuwe accessoires of een zelfmaakproject: voor mij is er weinig leuker dan dat. Die veranderdrang wordt vaak weggezet als dure hobby, maar ik heb er intussen een sport van gemaakt om aanpassingen en DIY-projecten te realiseren met zo min mogelijk budget. Dat maakt je niet alleen creatiever, maar zorgt er in de praktijk ook vaker voor dat je spullen hergebruikt en minder weggooit. Daarnaast is deze tactiek ook beter voor je portemonnee. Ideaal, toch? In dit artikel deel ik tips voor een make-over van de woonkamer met beperkt budget én een groots resultaat.

1. Tweedehands meubels

Een mooi dressoir, nieuwe eettafel, andere stoelen of een relaxfauteuil: meubels hoef je niet per se nieuw aan te schaffen. Maak eens een rondje door de kringloop, speur op Marktplaats of shop via online verkoopgroepen. Je vindt er de mooiste dingen en haalt er vaak unieke items mee in huis. Mijn eigen woning staat vol met tweedehands pareltjes, van de commode tot de vintage marmeren eettafel in de woonkamer. Ook het meegroeibed van Amélie, de (inmiddels) gouden lessenaar en het vloerkleed in de woonkamer heb ik voor een habbekrats op de kop getikt.

gouden lessenaar in een roze kinderkamer
spiegeltjes aan een roze muur

2. Behang op de muur

Een houten lambrisering, kleurvlak of behangetje op de muur: met verf of behang krijgt de woonkamer direct een nieuwe look. Of je nu kiest voor een behangetje boven de bank of een kleurvlak achter de eettafel: het effect is enorm. Heb je een mooi (design)behang op het oog maar vind je het te duur? Kijk dan eens online naar alternatieven. Behang scoor je al vanaf 5 euro per rol.

3. Nieuwe bankhoes

Ben je na dat nieuwe behangetje uitgekeken op je IKEA-bank? Of heb je een bank met vlekken, kattenhalen of andere schade? Bij Dekoria kun je terecht voor nieuwe bankhoezen. Je kunt bij sommige modellen kiezen uit meer dan honderd stoffen, dus voor ieder wat wils. De prijzen zijn vriendelijk: afhankelijk van het type bank, de stof en de grootte van je zetel heb je al hagelnieuwe bekleding vanaf 170 euro. Of je nu een witte bankhoes voor je tweezits Klippan bank zoekt of een terracotta bankhoes voor model Ektorp: de keuze is enorm en de investering minimaal. Zeker als je bank verder nog in goede staat verkeert. Met een nieuwe hoes kan die zo weer vijf jaar mee!

roze bank

Beeld en bankhoes: Dekoria

landelijke witte bank

Beeld en bankhoes: Dekoria

4. Accessoires wisselen

Verzamel al je kussens, kleedjes, kandelaars, tafeltjes en ander prullaria op een centraal punt in huis en maak nieuwe hoekjes en andere combinaties. Wissel droogbloemen voor takken, voeg nieuwe prints toe aan je gallerywall of leg het vloerkleed uit de slaapkamer eens voor de bank.

5. Items restylen

Fotolijsten, een krukje of dat houten kastje geef je eenvoudig een andere look met een likje (krijt)verf. Hiervoor kun je ook verftesters gebruiken (a 2 euro per stuk). Kleine aanpassing, groots resultaat!

Heb jij nog tips voor een budget make-over? Deel ze in de comments!

Vorige
Vorige

Kostbaar vs. Koopje: scoor deze toffe vaas met dierenprint voor nog geen €20

Volgende
Volgende

Getest: Leitz TruSens luchtreiniger met huisdierenfilter tegen allergie