Kleine make-over, groots effect: deze oude lessenaar kreeg een gouden jasje

DIY

Een gouden bureau om aan te kleuren en te spelen - welke prinses wil dat nu niet? Met de kleuterkamer make-over was ik op zoek naar een nieuw pronkstuk. Ik scoorde een grijze lessenaar bij de kringloop voor de rubriek Liefde of Laten en ging aan de slag met… goudverf!

In de rubriek Liefde of Laten neem ik mijn lezers mee in de wereld van het kringloopshoppen. Via Instagram stories krijgen volgers van sevencouches drie kanshebbers te zien waarop gestemd kan worden. Eén van de vondsten gaat mee naar huis - maar ik verklap nog niet welke. Een van de drie kanshebbers neem ik mee naar huis. Aan jullie de vraag: liefde of laten? Via een poll kun je meestemmen. De resultaten deel ik ook in dit blog. Ik laat zien in welke kringloopvondsten ik potentie zie en hoe dat uitpakt in mijn interieur. Kun jij voorspellen welke keuze ik heb gemaakt? En zou jij hetzelfde kiezen?

Drie kanshebbers

Dit keer werd er ontzettend veel gestemd. Zo leuk om te zien! Naast de lessenaar behoorden ook een grote, zwarte kruik tot de kanshebbers en een oud vitrinekastje van grenenhout. In tegenstelling tot de vorige polls lagen de antwoorden een stuk dichter bij elkaar. De lessenaar bleek de grote winnaar. En terecht!

Nog even een terugblik. Begin november deelde ik deze kanshebbers met jullie:

Vondst 1: Hoge zwarte kruik

Een oudje, gemaakt van aardewerk. Geen beschadigingen, werkelijk overal nog gaaf. Hoewel zwart niet mijn kleur is (verrassing) vond ik de vorm wel erg mooi. De hoogte is zo’n zestig centimeter, dus opvallen doet ‘ie wel. Een kleine meerderheid (53 procent) zou de vaas laten staan. De prijs: 4 euro.

liefde of laten kruik

Vondst 2: Lessenaar (vintage look)

Favoriet bij maar liefst tachtig procent van de stemmers. De lessenaar leek op de foto weinig te mankeren, maar in werkelijkheid was een van de pootjes lam en de verf flink beschadigd. In deze kleur ook niet helemaal passend bij mijn stijl, maar genoeg mogelijkheden voor een make-over. Prijs: 15 euro.

liefde of laten lessenaar

Vondst 3: Houten vitrinekastje

Nog zo’n leukerd! Het is dat ik er geen plek voor kon vinden, anders had ik ‘m meegenomen. Gemaakt van onbehandeld grenenhout. Helemaal gaaf, ook het deurtje met glas bleek in goede conditie. Veel van jullie vonden ‘m ook leuk, maar ook hier net iets meer stemmers die niet onder de indruk waren (56 procent). De prijs? 4 euro.

liefde of laten kastje

Meubel opknappen met goudverf

Ik heb het natuurlijk al verklapt: de lessenaar ging mee naar huis. Perfect voor de kamer van Amélie en ik had weer een leuk klusje in het vooruitzicht. Na kort getwijfeld te hebben over de kleur (een donkere roze tint? Beige? Wit?) koos ik ervoor om de lessenaar goud te schilderen. En dat lukte! De verf van mijn keuze bleek een goede zet, want het oogt écht als goud. Precies zoals ik wilde. De lessenaar behoeft niet veel styling om te knallen: een paar mooie spiegels erbij, een potje met potloden erop en haar favoriete leesboeken op het plankje. Klaar ben je!

Zo werd deze kringloopvondst een pronkstuk:

lessenaar opgeknapt met goudverf
goudverf op oude lessenaar
kinderkamer met bureau in de kleur goud
hoekje in de kinderkamer met bureau

Wat vind jij van het resultaat?

Vorige
Vorige

Lichtplan maken voor de tuin: een stappenplan

Volgende
Volgende

Toilet opknappen: 5x low budget ideeën voor een snelle make-over