New in: vintage eettafel Spectrum van Martin Visser

Het laatste toefje brocante in mijn Haarlemse woning is niet meer. Vorige week werd ik prompt verliefd op Spectrum, de ronde eettafel van ontwerper Martin Visser. Stiekem zocht ik al maanden naar een nieuw exemplaar, maar haast had ik niet.

Een keer eerder heb ik een ronde eettafel gehad en dat experiment bleek van korte duur. De diameter van het blad was te klein, de poten zaten in de weg en er was amper plek voor vier stoelen… kortom: niet praktisch. Eettafel Rhonda van Woood bracht me aan het twijfelen en sindsdien zocht ik regelmatig naar ronde, tweedehands tafels. Zonder succes.

eettafel van Martin Visser in een wit interieur
vintage eettafel met Eames DAR stoelen

Opknapper

Vorige week viel mijn oog op het vintage ontwerp van Martin Visser, aangeboden op Marktplaats. De tafel verkeerde niet meer in originele staat en was beschadigd, dus voor een paar tientjes mocht Spectrum mee naar huis. Een leuke klus! Ik besloot de tafel te voorzien van een frisse, witte verflaag zodat hij perfect in mijn huis zou passen. Vintage meets modern - dat idee. 

ronde vintage eettafel voor een gallerywall

Eenvoud

De tafel biedt ruimte aan zes personen en werd ontworpen in de jaren ’60. In vergelijking met hedendaagse exemplaren is hij vrij laag, maar gelukkig passen mijn DAR-stoelen er precies onder. Het fijne van zo’n oude tafel is de stevigheid ervan. Oerdegelijk! Kenmerkend voor het werk van Visser is de eenvoud van zijn ontwerpen: meubels maken met zo weinig mogelijk materiaal. Perfect passend bij mijn stijl. 

eettafel Spectrum met driepoot

Wat vind jij van mijn nieuwste aanwinst?

Vorige
Vorige

Witte babykamer inrichten: zo doe je dat

Volgende
Volgende

Wolkenlamp maken: zo doe je dat (met simpel stappenplan)